14 Nisan 2015 Salı

DİK DURMAK

DİK DURMAK
Hayatın tüm zorluklarına rağmen dik durmak,
Hayatın tüm zorluklarının karşısında dik durmak,
Bunu bilmek, bunu öğrenmek… 
Başlığı altında bir şeyler yazacağımı sanıyorsanız fena halde yanıldınız!!!
Sağ gösterip sol vurmak deyin, A’yı anlatmadan Z’ye atlamak deyin, ezber bozmak deyin… ne derseniz deyin ama ben tam tersine dik durmak için hayatın zorluklarının birer armağan olduğunu yazacağım!!!
Asırlardır aynı kıyıları döven dalgaları hayal edin, dalga dediğin nedir ki elinde bile tutamadığın akışkan, naif suyun yarattığı etki! Ama belli bir güçle ve sürekli vurunca, o kaya dediğimiz yapıyı bile aşındırmaz mı?
Rüzgarı düşünün; ağırlığını bile fark edemediğimiz havanın esmesi sadece… Oysa daha geçenlerde şiddetli lodos fırtınasında güzel ülkemizin birçok yerinde asırlık dev ağaçları devirmedi mi göz göre göre…
İnsan da işte aynen böyle… zorluklara ne kadar dayanabilir ki güçlenmezse? Ya eğilir!!! Ya ezilir!!! Ya da yok olur gider belki de…!
Oysa hayat dediğimiz o görünmez ama sonsuz enerjinin gücü insanı yere yatırmak için değil, sanılanın tam tersine yatan ruhunu ayağa dikmek içindir belki de???
Bir de şöyle canlandırın gözünüzde; insan yavrusu doğduğunda dik duramaz oysa hayat hemen başlar onu zorlamaya; karnı acıkır, üşür, korkar… Amaç yıkmak değildir asla, o bebeğe, bu dünyanın gerçeklerine gözünü yeni açmış can’a, güç vermektir belki de???
Her zorluk biraz daha güçlendirir, her yenilgi biraz daha… , engeller aşıldıkça, taşlar, kayalar kenarlara savruldukça yaşam yolunda, diklenir insan aslında, güçlenir, güçlenir, güçlenir biraz daha…
Bu gerçeği bilerek yaşamaksa hayatı bir anda zor, yorucu, sıkıcı, olmaktan çıkarır ve eğlenceli bir oyun haline dönüştürür aslında…
Yeter ki insan her bir zorluğu “neden” yaşadığını görmek, anlamak istesin sonunda!
Ruhunuzun yaşam amacı yolunda, hayatınızın her gün daha da aydınlanması dileğimle ve yürek dolusu sevgimle.
Ebru Tolan Karahasanoğlu
Kişisel Şifa ve Enerjiler Eğitmeni
İstanbul, 13 Nisan 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder