16 Eylül 2015 Çarşamba

KURBAN BAYRAMI YAKLAŞIRKEN

KURBAN BAYRAMI YAKLAŞIRKEN
İnsanlığın varoluşundaki en büyük güç olan saf sevgiyi çoğaltmanın, büyütmenin, yüceltmenin en güzel yoludur paylaşmak.
Gülücüğünü paylaşmak, çiçeğini paylaşmak, hoş sohbetini paylaşmak, aşını paylaşmak…
Günlük hayatın akışı içinde, dar ve benzer bir çevrede dönüp duran insanlar için bayramlar vesiledir; gönlünü açmak, elini uzatmak, adımını atmak için.
Aslolan bir hayvanın canını almak değildir, olmamalıdır. İhtiyacımız ve niyetimiz sevgiyi çoğaltmakken aracı bile olamaz bir can; adı koyun olan, koç olan….
Önemli olan kimin nesi varsa, olmayanla paylaşmaya vesile kılmasıdır bayramı.
Ben, 100 koyunu olan bir köylüysem 1 koyunumu hediye edebilirim karnı aç olana.
Ama ben bilgi sahibi bir öğretmensem, o ürkek, titrek gözlerle, endişe içinde sınava hazırlanan bir öğrenciye, benim bildiğimi, onun da bilmesi gerekeni aktarabilirim sevgiyle.
Arabacıysam taşıyabilirim yükünü…
Neyim varsa; adı önemli değil, para, bilgi, yemek, eşya… olmayanla paylaşabilirim sadece sevgiyle ve paylaşmanın o muhteşem gücünü bir küçük çocuğun gözlerinde görebilirim, bir ninenin titreyen ellerinde, bir amcanın tebessümünde… yaşayabilirim taa yüreğimde.
Önce kendi yüreğimdeki sonsuz ve sınırsız sevgiyi, varoluşumdaki saf sevgiyi hissedebilirsem, bir yol illaki bulurum bunu paylaşacak…
…ve ben, bir ben bile paylaşabilirsem bu sevgiyi bir kişiyle, bir anda 2 kişi olmanın gücüyle daha da yükseliriz iyiye, güzele.
Çölün sıcağında dondurma, kutup ayazında sahlep tadında paylaşımlara ihtiyacı olan milyonlarca insan varken dünyada, para, gösteriş, israf üstüne binlerce hayvanın korkusunu salmasına evrenin ihtiyacı olabilir mi sizce?
Yüreğinizdeki sevgiyi paylaştığınız nice huzurlu bayramlar dilerim hepinize.
Sevgimle,

Ebru Tolan Karahasanoğlu
İstanbul, 16.9.2015 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder