23 Nisan 2016 Cumartesi

İÇİNİZDEKİ AYDINLIK YOL SEVGİ OLANDIR

Sevgiyle çıkılan yollar her zaman aydınlıktır.

Yüreğinizde bir yerlerde küçücük de olsa var olan ve hep olacak olan saf, sonsuz ve koşulsuz sevgiyi bulmaya niyet edin. Bugüne kadar hayatınızda karanlık gördüğünüz ne varsa, acı, hüsran gördüğünüz, sizi üzen ne varsa hepsini bu sevgiyle değiştirip, dönüştürmeye niyet edin.

Bir kez bu niyete girdiğinizde o yüreğinizdeki küçücük sevginin nasıl da devleştiğini göreceksiniz. Kendinizi kandırmayın, kendinizi oyalamayın. Bugüne kadar “saf” sandığınız duyguların birçoğu tutkuydu, içinde şartlar vardı, “ise” ler, “ama” lar vardı.
Saf, sonuz ve koşulsuz sevginin “ama” sı yoktur, “ise” si yoktur. Öncesi ve sonrası yoktur. Yüce Yaradan’ın insan varlığına sonsuz ve sınırsız akıttığı saf sevgi koşulsuzdur ve her birimizin yüreğinin içinde koşulsuzca vardır. Sınırsızca büyüyebilir, sonsuzlukta var olabilir ve akabilir ancak siz kabule geçtiğinizde ve niyet ettiğinizde.

Bu gerçeğe uyananlar var aranızda, şükürler olsun.

Hala bu gerçeği reddedenler de var ama… Kendini yoranlar, onları sevenleri yoranlar da var hala.

Biz onların da gönül gözlerini açmak için sonsuz ve sınırsız akıtıyoruz saf ve koşulsuz sevgiyi tüm insan varlığına. Ama bu, yemek varken beğenmeyip aç kalmaya benziyor… hazine varken korkup almamaya benziyor… su varken toprağın altında aramayıp susuz kalmaya benziyor… patates büyütürken yumrusunu gani gani, patatesle doymayı istememeye, patatesi kazıp bulmaya üşenmeye, patatesi çıkartıp yıkayıp pişirmeye vakti olmadığına inanmaya benziyor… Bu kadar basit ve bu kadar saçma gibi, şu an okuyan bir çoğunuz için.

Ama ne yazık ki bizim için öyle… Biz yargılamayız, biz yorumlamayız, biz suçlamayız, biz vazgeçmeyiz, biz cezalandırmayız. Biz sadece destekleriz, biz yardım ederiz, biz ışık tutarız, biz yol gösteririz… ve biz vermeye devam ederiz.

Seçim yapacak olan sizsiniz. Görmeye ve anlamaya niyet edecek olan sizsiniz. Almayı isteyecek olan sizsiniz. Alabilmek için sonsuz ve sınırsızca, yüreğinizdeki saf ve koşulsuz sevgiyi önce kabul edip, sonra fark edecek ve büyütmeye niyet edip, büyütecek olan sizsiniz. Büyütecek ve sizi içeri alıp yükseltecek olan şu an boğulduğunuz deniz olabilir mi? 

Çevreden gelene değil, içinizde olana bakın, yaradılışınızla birlikte sizinle olan ve hep olacak olana . Sizi büyütecek ve yüceltecek olan o; saf, sonsuz ve koşulsuz sevgi.

Sevgimiz sizinle şimdi ve daima

Işık Varlıkları’dan insan varlığına


Bu yazı 23 Nisan 2016, Cumartesi günü saat 14.00 itibariyle İstanbul’da F.Ebru Tolan Karahasanoğlu tarafından kaleme alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder