22 Eylül 2017 Cuma

YENİ İNSAN BİLİNCİ

YENİ İNSAN BİLİNCİ
İnsan denen varlık varoluşunun ilk anından bu yana tüm kazanımlarını; tüm iyi ve kötüleri, tüm acı ve tatlıları, tüm güzel ve çirkinleri… biraraya ve üst üste koydu asırlarca.
Her bir ruh kendi tekamül yolunda ilerlerken ortak bilinci besledi duygularıyla, inançlarıyla, … Bilmesi gerekeni bilir oldu, devam etti yoluna. Sürekli artsada bilgi ve beceri bu dünyada, yaşanılan ve yaşatılan her ne varsa saklı kaldı ortak alanda.
İyinin yanında kötü de olmalıydı mutlaka ama ne iyilik bir eksik ne kötülük bir fazla! Aydınlık her zaman olmalıydı ve 1 fazla insanlık geldiğinde kadar orta yaşa. Hani nasıl doğuyor da bebek büyüyorsa ailesiyle aynı ortamda ve sonra kendi başına yaşasa da, hayatı  anlamak için olgunlaşması gerekiyorsa, işte insanlıkta da aynı mânâ. Olgunlaşması gerekiyordu bu dünyada.
Olgunluğa eriştiği anda artık aydınlığın da artması gerekiyordu dünyada, ne de olsa karanlık varoldukça topyekün çıkılamazdı aydınlığa.
Şevkat oldukça, sevgi çoğaldıkça azalır karanlık nasıl olsa…
Özlerine dönenler gördü sonunda ve başladılar aydınlığı çoğaltmaya. Işık arttı, arttı ve sonunda insanlık başladı yukarıya çıkmaya. Şimdi artık durmak yok bu yolda.
Uyananlar çıktı çoktan yola.
Uyandırıyorlar bir bir yanlarında kim varsa.
Yolda olanlar katılıyor kervana. Hızla büyüyor kalabalık bu aydınlık yolda. Ama acılar ve hüzünler, savaşlar ve öfkeler, yaralar ve izler duruyor ortak alanda. Henüz temizlenmediler ya, sadece arşivlendiler bir anlamda. Herkes kendinden başlarsa, topyekün temizlenir aslında. Bir köy 50 hane, 100 oda, bir el atsa köy halkı 3 günde biter aslında! Yer açmak lazım, güzellikler yolda! Biz temizleyelim ki geçmişe dair ne varsa, gelecek doldursun yeni olanla.
Değişiyor tüm dünya, neden’e, nasıl’a takılma, sen kendini hazırla, az kaldı tanışmana; yeni insanla!
Sonsuz sevgimiz akıyor şimdi ve daima
Işık Varlıkları
Bu yazı 22 Eylül 2017, Cuma günü saat 14.22 itibariyle F. Ebru Tolan Karahasanoğlu tarafından İstanbul’da kaleme alınmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder