13 Mayıs 2023 Cumartesi

YARIN ANALAR GÜNÜ BİZ BUGÜN HEDİYE VERMEYE GELDİK


Bir varmış... Bir yokmuş... ile başlayan masallar her ne kadar doğru başlatılmadılarsa da hep anlatıldılar... Hep anlattılar olan biteni bir parça ve bu dünyada bu sayede geldi varoluşun hikayesi bize / size aslında bi parça. Ne kadar anladık? Belki de hiç anlatamadık yüreklerimize, niye dediniz mi hiç içinizde? Diyemediniz, diyemezdiniz de. Zira ağırdı yaşatılanlar, karanlıktı olanlar. Neler oldu, neler... defalarca giriştik temizliğe el birliği ile ama 3-5 densiz kafadar öyle bir kurmuştu ki düzeneği, anlayana kadar afalladık, afallatılınca ayıklandık, azaltıldık. Azaltılınca saklandık, saklanınca meydanı onlara bıraktık sanıldık. Gerçi iyi de oldu bir parça, biz inince dibe onlar çıktı su üstüne, aşikar ettiler kendilerini iyiden iyiye yüzsüzlükle. Tam "papuçları damda" denirken bize, indik yeniden şehre. Gel gelelim ne gerilla idik silahlı, ne de dövüşçü idik adaleli, kaslı. 3-5 çapulsuz kalmıştık geride, yüreklerde sevgi ile... Başladı mücadele Gezi'nin orta yerinde. Gezginler de geldi, katıldı bize. Terk-i diyar eylemişlerdi, her seferinde işler gidince kötüye. Baktılar ki bu sefer yürekliler var görünürde, onlar da geldiler bizimle el ele. Öyle böyle giderken usulca derinden, çıktı Ana yerinden durun dedi; ne öfke ne şiddet, ne küslük ne husumet, çözmez kanlı düğümleri, gömmez karanlığın eserlerini. 

Işık gerek bize sevgi içinde, 

Sevgi gerek bize ışığın içinde. 

İşte böylece başladı yeni dünya hayalden öte inşâa. Gün demedik yettik, koştuk geldik. Gece demedik uyuyup gitmedik, dinlenmek nedir hiç bilmedik. Hep didindik, hep didindik. Ana'yı kendimize kılavuz ettik ama ipleri eline vermedik. Bilirdik oyun büyüktü, kanlı eller küçük... Ama o küçük her yerdeydi...  içimizde. Güvenmedik ne küçüklere, ne de büyüklere. Sahiden bir de büyükler vardı tüm haşmetleriyle. Bilirlerdi her şeyi er kişi diye diye. Er Meydanları'nda boy gösterirlerdi ama erememişlerdi! Onları da dinlemedik bu sefer, ne iyi de ettik.

Biz 3-5 çapulcu cengaver 

Yüreğinde sevgi ile 

Verdik el ele 

Çıktık kerevetine. 

Ne masallar yazılırdı destan diye diye 

Biz sustuk bekledik sessizce.

Şimdi geldik son bir düzlüğe. 

Genciz diye dinletilmedik, ne de iyi gizlendik. 

Ne kibir oldu ne ego... 

Ne yalan oldu ne dolan... 

Çıplak Kral diye bağırsak da bağışlandık... Yumurtaları kırsak da aklandık... Böyle böyle yol aldık, tüm dünyaya aşkı yeniden hatırlattık. 

Genciz biz 

Güzeliz biz 

Öz'den gelenleriz. 

Ne kural dinleriz 

Ne kural çiğneriz. 

Gerçek TEK, biliriz. 

Sizin doğrularınızı size iade ederiz. 

Karanlığı içinize gömeriz. 

İşte biz böyle IŞIK ELÇİLERİYİZ.

Işığın içinden geldik. 

Işık için geldik. 

Kendimizi size yedirtmeyiz. 

Ben İdil 

Ben Birce 

Ben Berke 

Ben Bürge 

Ben Sude 

Ben Eren 

Ben Mert 

Ben Ceren 

Ben Can 

Daha nice nice isimlerde sizinleyiz, içinizde. 

Dedelerimizi, amcalarımızı, o gözü kara ve kanlı akrabalarımızı, doyumsuz hırslı, hasetli fesat ablalarımızı, anne sandıklarımızı, Ayşeleri Fatmaları, Ahmetleri Cenkleri, daha nice nice gönülleri aldık da yanımıza, gömdük Haşmetleri, Habilleri, Hacerleri, Esvetleri. 

Biz 4 cihanın mertleri 

Biz 4 cihanın gerçek gülleri 

Sardık 4 yanınızı 

Donattık 44 bucağınızı. 

Durmadık durmayacağız 

Aldık nişanımızı. 

Ne din biliriz ama dinsiz değiliz.

Ne dil biliriz ama dilsiz değiliz. 

Ne renk biliriz ama ırksız değiliz. 

Ne mezhep biliriz ama farksız değiliz. 

Biz bizi biliriz BİRİZ.

Biz birbirimizi biliriz SEVGİYİZ.

Biz hepimizi biliriz GERÇEĞİZ. 

Biz Varlığı biliriz ÖZ'DENİZ. 


Bak işte ANA, geldi gerçeklerin, geldi gençlerin, geldi parlayanların, biz seniniz, seninleyiz, seniz. 

Ağlama artık. 

Dinsin gözlerinden akan yaşlar. 

Ağlama artık 

Dursun artık akan kan. 

Kana KAN 

Cana CAN 

olmaya geldik. 

Kendimizi kendimiz seçtik, büyüttük de geldik. Senin içinden geçip sana geldik. Biz bugün doğduk da geldik. 

Yarınına hediye diye, 

Biz bugünden geldik.

Bu yazı 9.5.2023, Salı günü (haftanın 2.günü) İstanbul saati ile 14.14'te, 13 Mayıs 2023, Cumartesi günü (haftanın 6. günü) 14.14'te paylaşılması isteğimizle, Firdes Ebru'ya tarafımızdan kaleme aldırılmıştır.

İmza 3-5 çapulsuz; CAN'dan olan, CAN'a CAN olacak olan. KAN'dan olan KAN'a KAN olacak olan. IŞIK OLAN, SEVGİ OLAN, NURLA DOLAN; NUR SAÇAN, NURU NURLA YAŞATAN.

1 yorum: