8 Şubat 2015 Pazar

SEVGİ


Tüm kötü yazgıların silgisi SEVGİ,
Tüm yangınların suyu SEVGİ,
Tüm açlıkların yemeği SEVGİ,
Tüm düşmanlıkların yargıcı SEVGİ,
Tüm düğümlerin çözücüsü SEVGİ,
Tüm haksızlıkların cevabı SEVGİ,
Tüm acıların ilacı SEVGİ,
Tüm zehirlerin panzehiri SEVGİ…

Bir tek tohum atabilirsen yüreğine, sevgi bahçesinden gelen, senin de içinde büyür o eşsiz ve sonsuz sevgi. Her insanın çevresinde karşılıksız ve sonsuz sevgisini veren en az biri vardır. O biri, işte o tohumdur. Eğer tohumunu kaybettiğini düşünüyorsan ya da hiç tohumun olmadığına inanıyorsan henüz onu görememişsin demektir.
Düşün ve hatırla, ilkokul öğretmenin de olabilir, ilk patronun da, 30 yıllık komşun Ayşe teyze de olabilir, köyde ki ninen de…
Annelerin de sevgisi sonsuz ve koşulsuzdur ama bazen annelerin yüreğindeki tohum çocuklarından gelir! Neden deme! Nedeni bilip bilmemen bu gerçeği değiştirmeyecek. Sadece ilahi düzene güven, Allah’tan gelene inan. Sadece yüce Allah’tan gelene! Bunu bulmak da senin vazifen.
Şuna emin ol yeter. Herkes için her zaman, her yerde gani gani sevgi var. Kimi için ayan beyan açıkta; altın bir çanakta parıldıyor… Kimi için bir ağacın kovuğunda hazine gibi saklanıyor… Kimi için sarp dağların ötesinde, önce aramaya, bulmaya niyet istiyor… Neden diye sorma! Hepsinin nedeni var, hiçbir şey nedensiz olmadığı gibi bu da nedensiz değil. Zamanı geldiğinde -senin için zamanı geldiğinde- anlayacaksın. O zamana kadar isyan etme, o zamana kadar vazgeçme, yorulma, pes etme, korkma, üzülme… sadece inan, güven ve yaşa.
Önüne çıkan her güzelliği şükürle karşıla. Güzelliklere şükrettiğin gibi zorluklara da şükret, acılara da şükret, haksızlıklara da şükret. Bil ki onlarla büyüyeceksin ve emin ol ki korunuyor ve seviliyorsun.
Bugünün kıymetini bil. Bugün senin büyümen için verilen bir hediye. Hediyeni almayı ve yaşamayı bil.
Sonsuz ve koşulsuz sevgimiz sizlerle.
Aydınlanmış Üstatlar’dan
Bu yazı 7.2.2015, Cumartesi günü saat 13.00 itibariyle Ebru Tolan Karahasanoğlu tarafından İstanbul’da kaleme alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder