21 Mart 2017 Salı

AHH BAHAR BİR BAŞKA GÜZEL BU SENE!

Bahar dalları çiçeklerle bezenirken tepelerde karlar erir, düşer toprağa can olur binlerce tohuma.
Sessiz ama sonsuz kıpırdanış sürer gider günler boyu, geceler boyu doğada. Duyabilsek ya çatlayan tohumların çıkardığı sesi, uyanışın o muhteşem enerjisini ne yüreğimiz sığar bedene, ne beş duyumuz yeter bize. O muazzam döngüde en büyük değişimler yaşanır her bahar milyonlarca canlının içinde.
Dünyanın her neresinde, hangi isimde olursa olsun her bahar, yaşanan UYANIŞın verdiği heyecandır kalplere. Birikmiş olan ne varsa çıkar yüzeye. Şelaleler coşar, dereler taşar, su akar, akar, akar can olur tüm bedenlere. Su yürür köklerden en tepeye, göz olur, dal olur, filiz olur, çiçek olur dönüşür meyveye. Güneş selamlar, ışınları akar, akar, akar can olur tüm bedenlere. Işık olur dokunur yüreklere, aşk olur, sevgi olur, sözcük olur dağılır tüm evrene.
Her bahar, bir UYANIŞtır bu muazzam düzende.
Kuşlar müjdeler kulaktan kalbe. Haydi! Sende katıl bu sene yüreğinle. Al, bir nefes çek içine, uyanan tüm canlıların enerjisini de koy bir tutam içine, süsle onu yüreğindeki sevgiyle, sonra sal nefesini gönder tüm evrene. Baharın coşkusu senin sonsuz sevginle ulaşsın tüm yüreklere.
Geçen baharı uyuyarak geçirenler de uyanır belki bu sene! Ahh bu sene! Bir başka güzel sevgi dolu yüreklerde. Gel, sen de katıl bize; silkelen at yüreğinde seni engelleyen, yoran ne var ise... yıka zihnini, temizle, kalın kalın perdelere ihtiyacın yok artık, kaldır hepsini başla görmeye!
Fırtına, kıyamet, karabasan... her ne koptuysa içinde, hepsi bir TOHUM gibi olgunlaşıp bir CAN olman içindi sonsuz sevgiyle.
F.Ebru Tolan Karahasanoğlu
Kişisel Şifa ve Enerjiler Eğitmeni

İstanbul 21 Mart 2017 11:00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder