18 Şubat 2019 Pazartesi

SIFATLARINIZLA EZİLMEYİN YAŞAM DENEN YOLDA!


Hayatınızdaki insanlarla bir bağ kurarak yaşamayı seçip de geldiniz bu hayata; “Aile Bağı”, “Akraba Bağı”, “Arkadaş Bağı”, “Dost Bağı”, “Komşu Bağı”, “Öğretmen-Öğrenci Bağı”, … adına ne derseniz deyin hayatınızda ki her bir kişiyle bir bağınız var ya aslında, işte bunu siz seçtiniz de geldiniz bu dünyaya, bu boyuta.

AMA sanmayın ki taşımaya geldiniz, bir yük gibi…! Çekmeye geldiniz, bir kağnı gibi…!  Siz kendi yolunuza, onlar kendi yollarına giderlerken aslında bağınızı daim tutmaya söz verdiniz de geldiniz; ne eksik, ne fazla.

Şöyle düşünün mesela; aranızda gerdin, esnek olmayan, boyu belli, çelik gibi güçlü, hiç kopmayan bir ip var da siz gittikçe bir yöne gelmiyor diye diğeri aynı anda, o ipi çekerek, zorlayarak, taşıyarak götüremezsiniz asla. Zaten anlaşma da bu değil aslında!

Oysa o bağın sonsuz bir makaradan, ilanihaye, uzanan çelik gibi güçlü ama ipek gibi ince ve lastik gibi esnek ve evren kadar sınırsız olduğunu hayal edin. Siz giderken kendi yolunuzda onlar da gidecek mutlaka kendi yollarına… ve sizin gittiğiniz yol daha aydınlık, daha ferah, daha huzurluysa siz devam edin kendi yolunuza. Belki bir gün onlar da niyet ederler sizin gittiğiniz tarafa… İşte o zaman, o sonsuz ve daim bağı tutarlar da ulaşırlar yanınıza o anda. Yok, sizin gittiğiniz yol dikenli, balçıksa siz tutunursunuz o zaman o bağlardan en aydınlık olanına ve çıkarsınız doğru yola kolaylıkla.

İşte budur aslında gelirken bu boyuta, eş, dost, çoluk, çocuk, akraba sıfatıyla seçtiklerinizle aranızda.

Sıfatlarınızla ezilmeyin bu yolda; siz , siz olarak devam edin hayatınıza, herkes kendi yolunda yürümek için geldi aslında. Sadece bir ve bütün olduğumuz varoluşta, bağlar kurduk kendi aramızda, dünyevi anlamda, isim verdik onlara. Bağını kesme vakti gelen devam etti kendi yolunda, adı değişti ama yolu baki kaldı kendi tarafında. 
Haydi kalın sağlıcakla, çok takılmayın dünyevi olana, siz niyet edin ruhunuzla BİR ve BÜTÜN olmaya aydınlanma yolunda. Gerçekler çok başka nasıl olsaJ

F. Ebru Tolan Karahasanoğlu
İstanbul, 18 Şubat 2019 – 13.10  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder