16 Mart 2020 Pazartesi

KISA VE ÖZ - CORONA DÖNEMİNDE NE YAPALIM?


Aldığım muhtelif rehberliklerden mümkün olduğunca basit ve sade bir derleme yaptım sizin için. Üslûp basit olabilir ama içerik yeterince güçlü, ışık olsun, şifa olsun.
Sonsuz sevgimle,
F. Ebru Tolan Karahasanoğlu
  1. Tedbiri elden bırakma. Ne söyleniyorsa uzmanlarca uygula (el yıkama, kişisel hijyen, bol hava solu –oksijeni bol hava)
  2. Antioksidan tüketimini arttır mutlaka. Çiğ meyve ve sebze, çinko içeren kuru gıdalar, vbg…
  3. Bol su içME! Yeterince su iç, kaliteli su iç.
  4. Bağışıklık sistemine çalış; gıdalarla, şifa enerjisi ile, dede/nine alışkanlıklarını hatırla…
  5. Yorulma. Mümkün olduğunca fiziksel ve mental yorulma! İnzivada kal, her anlamda.
  6. Rahatla. Korkuyu sal, korku, kaygı, endişe, verecek olaylardan, insanlardan, söylemlerden ve hatta filmlerden / kitaplardan… bile soyutla, sen kendini soyutla, karışma, karıştırma.
  7. Meditatif çalışmalara başla, yap.
  8. En azından olumlama olarak, zikrederek tekrarla; korunuyorum, güvendeyim, ben ışığım, özüm ışık, yolum sevgi, hayata ve insanlara sevgiyle ışıkla bakıyorum.
  9. Bildiklerini, inandıklarını (ilk 8 maddede belirtilenlerle bağdaşan) sık sık tekrarla; ekranda, telefonda, mesajlarında bunları yaz, bunları konuş, başkasını karıştırma.
  10. Geçecek, bil. Yavaşla ama durma.
  11. Hayat devam ediyor, edecek, neşeyi, coşkuyu, sevinci çoğaltanları kınama, aksine sen de katıl onlara, bildiğin, bulduğun her yolla.
  12. Şifa sonsuz, hep hatırla, hep hatırla, hep hatırla ve çalış mutlaka. Sonsuz şifayı sınırsızca almak için çalış, nefesinle ve niyetinle çalış mutlaka.
 Sonsuz ışık ve aşkla
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder