25 Kasım 2014 Salı

PATCHWORK

Şifalanma ve şifalandırma çalışmaları yapmaya başladığım ilk günler duyduğum “şifalandırdıkça şifalanıyoruz” cümlesi ne yalan söyleyeyim hiçbir anlam ifade etmiyordu benim için. Sonuçta iyi bir şey yapıyorum, insanlara faydam dokunuyor bu da elbet bir gün ilahi düzende bana dönecektir, herhalde bu anlamda kullanılıyor bu ifade diyordum içimden…

Derken bir gün yine bir şifalandırma sonrası bir şimşek çaktı adeta beynimde.  Kelimelere dökmek çok kolay olmasa da belki benzetmelerle gözünüzde canlanmasını sağlamam kolaylaşır.

Kocaman patchwork işi bir örtü düşünün.  Hani şu kırk yama diyorlar ya bizde de… Onlarca, yüzlerce farklı renk ve desendeki kumaş parçasının bir desen oluşturacak şekilde birleştirilmesi kadar benzer işte yaşadığımız düzen de. Her birimiz farklıyız ama aslında biriz!

Örtünün sol üst köşesindeki kumaş parçasının sağ alt köşedeki kumaş parçasından haberi olabilir mi? Peki  haberinin olmaması o örtüyü örtü yapan sağ alt köşedeki parçayı “yok” eder mi? Ya da o sol üst köşenin üzerine kor düşse veya sağ alt köşedekinin üzerine kan damlasa?!?! Siz serebilir misiniz örtüyü özenle yatağınızın üstüne temiz ve kusursuzmuş gibi?

İlmek ilmek kusursuz patchwork örtümüzü yaratmaya  var mısınız? Önce kendimizi, sonra sevdiklerimizi ve tüm dünyayı, evreni…şifalandırmaya?

Sevgimle
Ebru Tolan Karahasanoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder