5 Aralık 2017 Salı

DÜZEN DEĞİŞİYOR, ANLAMAYA NİYET ET SEN!

Her AN yeni bir başlangıçtır aslında. Yüreğindeki bir duygunun farkına vardığın her AN, başını çevirdiğin her AN, ağzından çıkanı değiştirdiğin her AN, hep baktığın yerde farklı görebildiğin her AN, yeni bir aynaya baktığın her AN, hissettiğin her AN, … hepsi bir yeni başlangıçtır aslında!
Çünkü bir daha sen, eski sen olmazsın aslında! Bu anları çoğalttığında, yan yana koyup, geçip karşısına baktığında değişimi görürsün ve dönüşümü en sonunda.
Çoğu insan hep aynı yolda yürüdüğünü sansa da asla aynı olmaz aslında. Yürüdüğü yol değişir kişi kendini aynı sansa da! Değişen kendi olunca yol ayarlanır ona!
Bunca yıldır, asırlardır insanlığın yürüdüğü yolda, insan denen  varlık değişti, dönüştü, ilerledi ya; 2017 ile birlikte yol da değişmeye başladı aynı anda!
Kimi bir çamurlu patikadan yuvarlandı asfalt yoldan çıktığını anlayamadan, kimi engebeli yoldan bir düzlüğe ulaştı nasıl olduğunu bilemeden, kimi tırmanmaktan yoruldu soluklanmak için durdu, kimi yeter bu mola dedi ve hızlandı yeniden.
Herkes kendine göre gitti bildiğini sandığı mevkiden ama çoğu gördü ki artık bir harita yok, ellerinde olan! Bu azınlık şimdi çalışıyor yürekten, yol açmak için arkalarından gelenler hızlanmışken. Teşekkür ediyoruz biz de onlara, alıyorlar  sevgimizi yekten, yürekten.
Geriden gelenlerin niyetleri var çok içten. Yardım gönderiyoruz onlara en etkilisinden. Ama baktığını görmek istemeyen anlayamıyor bizi bazen. Herkese yardım ulaşır kendi dilinden; kendi dili gelir değerlerinden, değerler gelir öğretilerden ve kim ki görür derinden, mana aydınlanır birden. Bir derin nefes almalı bazen, karanlık olanı aydınlatır, bulanık olanı canlandırır nefesin, sen zihninde oyalanırken.
Bir grup var ki bekleyen, dev bir kozanın içinde zaman geçiren, uyuyacaklar, onlar için vakit daha erken.
Sen ve senin gibiler ilerliyorken, değişmeye devam edecek tüm düzen. Bir kelebek kanat çırptığında nasıl etkileniyorsa tüm evren, bir insan adım attığında, bir göz açıldığında yeni baştan ayarlanır tüm düzen.
2012’de eşiği geçen sen, ayarlanıyorsun yeniden, 2017 son üçün 1’iydi desen, 2018’de hızlanacağını bil istersen! 2019 tamamlanış dersen, hissedersin yürekten.
Hala daha herkes için zaman varken, bir niyet et istersen! Değişiyor düzen, bilmeye değil, anlamaya niyet etsen, biz geliriz yanına hemen. Yardım sonsuz, yardım sınırsız sen iste hemen. Bu yazıyı okudun madem, bil ki 2018 senin senen!
Hiç başlamadım ki bile desen, hızla ilerlersin gerçekten niyet edersen. Sen yeter ki karanlığı besleme yürekten. Uyuyanlar o görevi üstlendi zaten! Anladın mı şimdi neden hem uyuyanlar hem uyananlar aynı anda geldiler yeniden.  Onlar yaparken görevini, sen kendi görevine dönsen! Herkes yürüyecek, kendi, kendi inşa ettiği yerden kimi yerin 7 kat dibinden kimi göğün 7 kat üstünden.
Hatırla yeter zaten!
Kim olduğunu hatırla!
Neden geldiğini hatırla!
Neyi seçtiğini hatırla!
Gerisi gelir yürekten, nefesten…
Şimdi kal sağlıcakla, niyet ettiğin anda buluşuruz başını aydınlığa çevirdiğin noktada.
Bu yazı F. Ebru Tolan Karahasanoğlu tarafından 5 Aralık, 2017 Salı günü saat 11.41 itibariyle İstanbul’da kaleme alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder