29 Aralık 2017 Cuma

2018 DEDİĞİNİZ YIL GELİRKEN…

Her yeni yıl arifesinde olduğu gibi bir tatlı heyecan dalgası sardı tüm yürekleri, zihinler meşgul olsa da aldı-verdi, gitti-geldi, yaptı-yıktı, … söylemleriyle, yürekleri doldurdu bir tatlı telaş… Kimi kendi dar çerçevesinde koşuyor hala dünyevi işlerin peşinde; sevgiyle gülümse, devam edecekler onlar büyük sandıkları düzende, kendi bildikleri çemberde. Yanlış sanma, yargılama; onlar bunu seçerek geldi dünyaya. Günün birinde kapı açıldığında yürüyecekler onlar da ışığın yolunda. Varsın onlar yaşasınlar 1 yıl daha, adı 2018 olsun onlarca.

Biz bakalım kendi yolumuza. Bizim için mânâ çok daha başka. Biz gidiyoruz yeni bir enerji kapısına. “Yeninin öncüsü” de, sen istersen ona. “Yeni” ne acaba? Yeniyi tanımlamak için oyalanma. Zira yeniyi sen yaratacaksın bu dünyada! Öncü dediğini anla! Hazırlanıyorsun ya 2012’den bu yana; hatırlamayı seçenler çıktılar yola. Hala korkular ve kayıtlar engelliyor olsa da yol aldılar çokça. Ama artık daha fazla oyalanma. Kapının eşiğinde durup önden gidenlerin vardığını görmek isteyenler var ya; onlar da hazırlanıyorlar nasılsa. Adımlarını attıkları anda gelecekler önden gidenlerle aynı hizaya.
… ve sonra hızlanacak ve kolaylaşacak yeniyi yaratmak o boşlukta.  Boşluk dediğimize bakma! Olumsuzluk yok orada! Yeni insan bilinci, yeni dünya düzenini kurabilsin mânâsında…
Şimdi getir oraya eskiden kalan tüm güzellikleri; papatyaları ve arıları mesela, fındıkları ve sincapları, gülü ve bülbülü, kahkahayı ve kucaklaşmayı, müziği ve duayı, sevgiyi koşulsuzca.
Artık oyalanma gözyaşı ve kanla, yemin ve bedduayla, hüzün ve acıyla, elem ve kederle, haksızlık sandıklarınla… Sal, gitsin tüm yüklerini toprak anaya. En başta korkularını gönder kaynağına, kes arandaki bağı bir daha oluşturma! Niyetle başla! Anlamadığın ne varsa sor ruhuna. Neyi bilme vaktin gelmişse onu anlatır sana, senin anlayacağın üslupta. Tamamla! Artık tamamla! Bu hayata gelirken seçtiğin ne varsa! … ve böylece hazırla kendini yeni olana!
Yardım sonsuz, yardım sınırsız, niyet edip alana! Artık oyalanma! Muştular salındı tüm dünyaya, görünenle oyalanma! Kaldır başını çevir aydınlığa, yol hazırlandı ihtiyacın olanlarla. Sal kokularını toprağa şimdi, şu anda ve çık yola. Sal bütün yüklerini bırak arkanda, bir derin nefes al ve koyul yola. 2018 dediğin geliyor sonsuz ışığıyla.
Kal sağlıcakla, sevgimiz akıyor tüm insanlığa şimdi ve daima.

Bu yazı 29 Aralık 2017, Cuma günü saat 11.41 itibariyle F.Ebru Tolan Karahasanoğlu tarafından İstanbul’da kaleme alınmıştır. 

2 yorum:

  1. Görünenle oyalanmak en çok yaptığımız. Ertelemek ise en kolay yol. Bir ruhumuza dönebilsek, bir sorabilsek aslında...her şey çok kolaylaşacak di mi? 💚🙏💜

    YanıtlaSil
  2. Niyet etmek yeter, gerisi kolaylıkla gelir aslında. Çünkü yardım sonsuz ve sınırsızdır şimdi ve daima.

    YanıtlaSil