29 Aralık 2018 Cumartesi

TOPRAK ANA HAKKINDA

Bu yazı 17 Aralık 2018'te Işıldayan Hayatlar'da gerçekleştirdiğim Toprak Ana konulu söyleşinin özünü oluşturmaktadır.
Söyleşi etkinliğime katılanların tekrar hatırlaması ve katılamayanların bilgilenmesi niyetiyle ve sonsuz sevgimle aktarıyorum.
F. Ebru Tolan Karahasanoğlu

Toprak Ana 
Toprak deyince ayağınızın altındaki ufalanmış taşı, çeşitli mineraller ile karışmış, ıslanınca çamurlaşan, susuz kalınca çatlayan maddeyi anlıyorsanız, çok yanılıyorsunuz!
Toprak bundan çok daha fazlasıdır aslında ve Toprak Ana deyince ekolojik sistemi, bitki örtüsü ile birlikte bir habitatı anlıyorsanız, yine çok yanılıyorsunuz!
Toprak Ana bundan çok daha fazlasıdır aslında!
Toprak Ana hayattır, can'dır, canlıdır; aynı sizin bedeniniz gibi bir bedendir adeta dünyada. Nasıl sizin organlarınız ve organların bir arada oluşturduğu sistemler varsa Toprak Ana'nın da böyle organları ve bu organların oluşturduğu sistemleri vardır aslında. Örneklerle anlatmak daha kolay olabilir. Mesela, Amazon Ormanları akciğerleridir Toprak Ana'nın, Everest gözü, tüm diğer yüksek tepeler gözcükleri, kulakları, tüm ırmaklar kollarıdır mesela ve aynı zamanda can damarları... Damarlarından kan akmaz sizin gibi ama hayat akar su gibi ve bu hayat suyu öyle önemli öyle önemlidir ki sadece yüzeyden de akmaz yerin altından da en az üstü kadar çok akış vardır aslında. Birebir tabii ki tüm organların eşdeğerini konuşmamıza gerek yok burada ama esas olan Toprak Ana'nın da sizin gibi canlı olduğunu hissetmenizdir aslında. Toprak Ana'nın da duyguları vardır adeta, hüzünleri mesela; siz ona kötü davrandığınızda kızar ve hatta umursamaz davranışlarınıza... Sevinir, sevinçle dolar siz onu hatırlayıp ziyaret ettiğinizde mutlaka yani bundan sonra doğa, tabiat, Toprak Ana deyince hatırlayın ki o da canlıdır aslında ama tek tek ağacıyla, çiçeği ile değil bir bütün anlamında. Dolayısıyla bugüne kadar gördüğü tüm olumsuz muamelelere rağmen dayanabilmiş olması bundandır aslında; bir taraftan alıp öbür tarafa ayakta tutabilmektir kendini. Ama artık yardım istemektedir adeta zira çok yakında maruz kalacağı değişim ve dönüşüm zorlayacaktır onu da; önce ısınma, sonra soğuma!
Şimdi bunu iyi anlamak ve anlatmak gerekiyor aslında. Malum dünyamızın içinde bulunduğu güneş sistemi hareket etmektedir uzay boşluğunda ve bu hareketlilik yaklaştırmaktadır bizi foton kuşağına hızla bu foton kuşağı da uzay boşluğunda güçlü bir çekim oluşturan enerji girdabıdır adeta ve yutmaktadır, içine çekmektedir ve itmektedir ne bulursa. İşte bu mânâda Toprak Ana yüklerinden alınmadıkça foton kuşağından atlayamaz kolaylıkla. 
Burada "arınma"nın ne demek olduğunu anlatalım biraz da:
Toprak Ana yine aynı siz gibi enerji merkezlerinden ve bu merkezlerin yönetimindeki alt sistemlerden oluşmaktadır aslında ve bu mânâda uzun yıllardır; siz deyin binler, biz diyelim milyonlar, ara ara bu enerji merkezlerinin birikmiş enerjisi boşaltılmış olsa da hâlâ daha çok yüklüdür Toprak Ana. İşte bu yükün foton kuşağından önce direne edilmesi şarttır adeta. 

Aynı zamanda güneşinizin döngüsü tamamlanmak üzeredir yani ömrü bitmek üzeredir ve bu döngünün doğasında güneşin üzerindeki patlamaların artmasıyla önce ısınma, sonra güneşin sönmeye başlamasıyla soğuma kaçınılmazdır dünyada. Şimdi bu ne demektir toparlayalım hızlıca; her geçen gün ısınırken Toprak Ana, bozulacak olan ekolojik denge daha çok yük bindirecektir Toprak Ana'ya. Oysa daha fazla yüke değil rahatlamaya, boşalmaya ihtiyacı vardır ya işte bu yüzden çalışmaya başlamanız gerekmektedir hızla.

Yapılacaklar sandığınızdan daha fazla ama zannettiğinizden daha kolay aslında.
1. Temizlik 
Ama sandığınız manada çer çöp temizliği değil tabii, enerji temizliği gerekmektedir Toprak Ana'da. Bu nasıl olacak anlatalım hızla; siz temizlenirken adeta akan sular var ya nasıl karışıyorsa okyanuslara enerji anlamında da siz aranırken çıkan negatif enerji emiliyor ya Toprak Ana'ca, peşinden göndermeniz gerekiyor çokça saf ve sonsuz sevgiyi koşulsuzca ki ters kutup olursun adeta.
Bu birincisi ve hatta en önemlisiydi ama sonuncusu değildi. Ayrıca
2. Zehirleyen Yakıtlar
Doğayı zehirleyen yakıtları kullanmamanız gerekiyor artık bu dünyada. Nedir bunlar sıralayalım hızla; 
Kurşun,
Asbest,
Azot içeren ne varsa... "AZOT" bunu araştırın mutlaka!
yani hızla enerji kaynaklarını değiştirmeniz gerekiyor Bu dünyada. Ayrıca 
3. Nükleer Santraller
Tüm nükleer santralleri durdurmanız gerekiyor dünyada! Nükleer santrallerin çıkarttığı atıklar için yarılanma ömrü kalmadı zira! Yani, bir başka deyişle, nükleer, radyoaktif atıkların doğada Toprak Ana yoluyla değiştirilip dönüştürülerek nötralize edilmesi için gereken süre yok artık sizin için bu bu dünyada, yardım geliyor ama bu manada ama sizin de bilinçlenmeniz gerekiyor bu anlamda. Devam edelim hızla 
4. Şehirleşme
Güneşin yaratacağı tahribatı yaşamak için minimumda şehirleşmenin değişmesi gerekiyor tüm coğrafyalarda bir bakıma. Çok kısa zaman sonra yükselecek sular nedeniyle çok fazla sayıda yerleşim yeri yok olacak ya bunu iyi anlamanız ve kendinize korunaklı yeni yerleşim yerleri inşa etmeniz gerekiyor aslında.
5. Bina Yapıları
Ve tabii ki bina yapılarınızın değişmesi gerekiyor bu manada ve hatta yüzer yapılara geçilmesi gerekiyor aslında hızla ve çokça...

Ama! tüm bunlar sizin* işiniz değil aslında yani bugün burada bu salonda oturup da Ebru'yu dinleyenlerin işi değil! Sizin için en büyük vazife ortak bilinç yoluyla yaratacağınız değişimdir aslında. Siz uyandıkça ve siz değiştikçe tüm bilinç değişecektir nasılsa. İşte o zaman zaten çoktan ayağa kalkmış olması gereken biliminsanları ilerleyecekler hızla ve zaten muazzam bir yardım var şu anda tüm alanlarda bütün dünyada.

Daha fazla teknik detaylarla yormayalım sizi, kalın sağlıcakla 
ELFler Toprak Ana'nın Neferleri
Ormanların Koruyucuları

Ebru'nun Notu
*Ama "siz" bu yazıyı okuyan kişi bu biliminsanlarından ve /veya yardıma gelen Galaktik Dostlardan ve/veya galaktik dostlarla bu konularda işbirliği seçmiş olan insan varlığından biri olabilirsiniz.
Lütfen yüreğinizin gözüyle tekrar okuyun bu yazıyı ve her kim olursanız olun, bütünün hayrına harekete geçmeye niyet edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder