13 Aralık 2018 Perşembe

İNSAN ZİHNİNİN GÜCÜ ÜZERİNE

Zihin "akıl, zeka, us"tan çok farklı bir gerçekliktir enerji boyutunda. 

Bugüne kadar zihin deyince, hafıza, hatıra (memory), kıyaslama, analiz etme, analitik düşünme vbg..kavramlar çevresinde değerlendirme yapmış olabilirsiniz. Oysa zihin bir işlemcidir! Proses eder, adeta inputları alır -sizin girdilerinizi/verilerinizi alır- kendi mevcut işlemci yapısına göre analiz eder ve bir çıktı oluşturur. Siz buna karar / netice / düşünce / fikir / yorum / vs... dersiniz. 

İşin içine sürekli kalpten akan bir enerji de girer ki buna da duygular dersiniz. 

Yetmezmiş gibi zihin sürekli 5 duyu organından güncelleme alır. Yani gördüğünü, duyduğunu, dokunup hissettiğini, tadıp aldığını, ve nispeten soyut olanı yani kokladığını sürekli alır ve adeta güncelleme yapar. Güncellenen veri yeni/taze olduğundan ön planda kullanımdadır ve güçlüdür. 

Şimdi olaya bu şekilde  bakmaya başladığınızda zihninizin sürekli çalışan ileri seviye işlemcileri yani nöronları olan bir bilgisayar olduğunu varsayabiliriz! Bir anlığına böyle kabul edelim; bilgisayar için sizin tanımlamadığınız sürece zaman var mıdır? HAYIR! Sadece AN vardır. Zihin o AN'da girdilere + depolanmış olanlara + güncellemelere göre hareket eder.  

İşte bu yüzden sizin dilinizden dökülen, aklınızdan geçirdiğiniz, yüreğinizde çoğalttığınız, çevrenizde gördüğünüz, size duyurulan, size gösterilen... çok önemlidir.

Yaşanan her an, yaşandığı andaki güncelleme seviyesine göre kaydedilir, depolanır. Ama mutlaka depolanır! Dolayısıyla 3 yaşında şahit olduğunuz bir görüntü veya duyduğunuz bir söz, "3 yaşındaki siz"in bilinç seviyenize göre bir kayıt atar, ama mutlaka kayıt atar!

Tüm bunları lütfen şimdiki bilinç seviyenize göre bir kez daha, gerekiyorsa bir kez daha, gerekiyorsa bir kez daha okuyun anlamaya niyetle ve sonra bakın bakalım zihninizde hangi kalıplar, hangi blokajlar, hangi yükler, hangi inançlar, hangi kabuller var? ... ve sonra da hızla, tamamen temizlemeye niyet edin zira yeni enerjide eskiden gelen hiçbir kayda, geri planda otomatik çalışan "açık unutulmuş" hiçbir dosyaya ihtiyacınız yok! 

Zihninizi adeta uzun süredir güncelleme yapılmamış, yeni sürüm yüklenmemiş ve artık çökmek üzere olan bir bilgisayarın formatlanmaya ihtiyaç duyan hali gibi hissediyor olabilirsiniz son dönemde. 

Bunun farkında olmasanız bile hayat sizi zorluyor gözükebilir bugünlerde. 

Buna rağmen "hür irade" adı altında burnunuzun ucuna kadar gelen yardımları elinizin tersiyle pin pon topu sektiriyor gibi öteliyor da olabilirsiniz. 

Bu yazıyı okuduktan sonra "benim de zihnimde yüklerim olabilir, anlamaya ve temizlemeye niyet ediyorum" deyin yürekten, bu bile emin olun hızla sizi yukarıya taşıyacaktır. Başka? Başka da yardım istiyorsanız başlayın okumaya "uyanış"la "yeni dünya" ile ilgili yazılarımı ve izleyin videolarımı...

Sorularınıza her zaman büyük bir menuniyetle cevap vereceğimi de belirtmek isterim. Yardım sonsuz ve sınırsızdır, almaya niyet edene, vakti gelene aynı sonsuz şifa gibi. 

Hadi artık durmayın, kalkın ayağa, bir derin nefesle başlayın çıkmaya, yukarıya, yukarıya, yukarıya. 

Kalın sağlıcakla, sonsuz sevgimle kucaklıyorum sizi şimdi ve daima.

F. Ebru Tolan Karahasanoğlu, İstanbul 3 Aralık 2018

Bu yazının içeriğindeki "gerçekliğin" aktarımına yardımcı olan sevgili Bilge Ruhlara çok teşekkür ederim. 

Not: Aynı konuda ki YouTube videsuna https://youtu.be/zrRODQpHZDo ulaşabilirisiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder