16 Ocak 2015 Cuma

LAYIK OLMAK


İyilik, güzellik, sevgi tohumları eksek yere, kimi basar üstüne, geçer gider, kimi narince alır üstüne titrer gözünden bile sakınır, kimi o tohumdaki sonsuz hazineyi hisseder ve kendi pahasına gerektiğinde onu yaşatır, büyütür kimini çınar yapar, kimini buğday.
Asırlardır bu düzen hiç değişmedi. Ama belki de değişme vakti geldi!? Değişmek demek yok etmek demek değil, değişmek demek yeni formda yeni düzende yeniden var etmek demek.
Sevgiyle, güvenle.
İçinizdeki iyilik, güzellik, sevgi tohumlarını yeşertin. Onlara can verin yeniden. Onlar büyüsün, büyüsün ki dünyayı güzellikler sarsın. Siz de o güzelliklerin içinde yaşayın.
İyi yaşamı herkes hak eder ama çok az insan kendine layık görür.
Neden layık olmadığınıza inandığınızı düşünün!...ve neyse gereği onu yapın.
Yeterince üretmediğinizi mi düşünüyorsunuz; üretin. Sevgi üretin, coşku ve neşe üretin.
Yeterince sevilmediğinizi mi düşünüyorsunuz; siz sevin. Otu, böceği, kediyi, kuşu, insanı sevin. Şart koşmayın, kural tanımayın, kapının açılmasını, eşiğin kalkmasını, duvarların yıkılmasını beklemeyin, onu-bunu dinlemeyin, siz sevin. Kuralsız sevin, şartsız sevin.
Bereketin olmadığına mı inanıyorsunuz; siz bereket olun, akın. Bir lokmanız varsa yarısını bölün, olmayana verin; bereketin adı, cismi, yolu siz olun.
İsteyin yeter.
Allah’tan isteyin, evrenden isteyin… ama en başta siz kendinizden isteyin, çünkü siz O’sunuz. “BİR” olduğunuz gerçeğini unutmayın. Bu gerçeği unutmazsanız zaten her şeyin var olduğunu da anlarsınız.
Sevildiğinizi unutmayın; bir an bile şüpheye düşmeyin yeter.
Ebru Tolan Karahasanoğlu

İstanbul, 16 Ocak 2015  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder