4 Ocak 2015 Pazar

YENİ YILDA YENİ BAKIŞ; HASTALIKLARIN MESAJINI ALABİLMEK!


“Hiçbir hastalık ve kaza nedensiz değildir” desem ve peşinden engelleri, doğuştan gelen hastalık ve eksiklikleri de eklesem… daha ilk cümlede yazıyı okumaktan vazgeçecek, “hadi canım ne saçmalıyor bu da” diyecek onlarca kişi tanıyorum.
Ama ben yine de diyeceğim!
Her hastalık (ben sadece hastalık diyeyim, her seferinde uzun uzun yazmayayım ama siz hepsini anlayın olur mu) ya bedeninizden, ya zihninizden ya da ruhunuzdan bir mesaj taşır.
Genelde bedensel mesajları anlamak da çaresini bulmak da daha kolaydır. Beyninize kan gitmesi gerekiyorsa bayılırsınız. Su içmeniz gerekiyorsa ateşinizi nedensiz yereJ çıkartır, doktor da “viral bir enfeksiyon geçiriyorsunuz bol bol sıvı tüketin” der size!!!
Ama zihinsel ve ruhsal mesajları almak biraz daha emek gerektirebilir ve zaman ve acı kimi zaman…
Özellikle tekrarlayan hastalıklar, ölümcül hastalıklar ve kazalar!!!
Sürekli kulak ağrısı çeken bir çocuğun anne-babasının yapması gereken yüzme dersine yollamamak, hava biraz soğuduğunda kat kat şapka giydirmek değildir de, sadece sormaları yeterli olacaktır kendi kendilerine; bu çocuk rahatsız olduğu ne duyuyor, kimden, nerede duyuyor diye? Belki aynı evi paylaştığı dedesi, belki sınıf öğretmeni ya da servis arkadaşı, belki de karşı komşu teyzesi öyle bir laf ediyordur ki duymaktansa ağrı çekip kulaklarını kapatmayı tercih ediyordur!?!?
Sık sık geçirdiğiniz rahatsızlık ne, bu organ ve/veya sistem nasıl bir iş görüyor hayatta ve siz bu rahatsızlıkla hayatınızda neyi engelliyor ya da neye yol açıyorsunuz? Bir düşünün bakalım, eminim cevap çok hızla düşecektir zihninize.
Misal, otoimmün sistem hastalığı dediğimiz, bedenin kendi savunma mekanizmasının kendini tanımadığı hastalıklarda nedenler neler olabilir? Kendini kabul edememek, kendini tükenmiş hissetmek, bu dünyaya ait olmadığına inanmak, kendini gerçekleştiremediğini, var olamadığını hissetmek, tükendiğine, bittiğine inanmak gibi duygular olabilir mi??? Eminim çevrenizde örnek çoktur, bir bakın bakalım.
Çok karmaşık değil, değil mi?
Ruhun mesajları da çoğu zaman benzer şekillerde çıkar ortaya. Sadece bu mesajları anlamak biraz daha geniş ve sembolik düşünmeyi gerektirebilir.  Bir düşme sonucu bileğini zedeleyen kişiye üst benliği “yürüdüğün yolda tökezlemekten korkma” diyor olabilir mesela!
İçinizde biriktirdiğiniz olumsuz enerjiler bir şekilde dışarı çıkar ama adı üstünde olumsuz enerjiler pek hayırlara vesile olarak çıkmaz!
Tabii yaşanılan sıkıntıların, özellikle de doğuştan gelen hastalık ve eksikliklerin, engellerin daha derinden gelen mesajları, geçmiş yaşamlara dayanan karma nedenleri ve/veya atalardan gelen yükleri de söz konusu olabilir.
Hepsi bir yana, doğuştan gelen bir hastalık ve/veya engel, sizin ve bu durumdan direk/indirek etkilenen herkesin tekamül yolunda bir ödevidir zaten!
Uzun lafın kısası, şu an sizi zorlayan bir rahatsızlığınız varsa önce bunun bir mesaj olduğunu kabul etmekle başlayabilirsiniz şifalanmaya! Sonra mesajı anlamaya niyet edebilirsiniz ve tabii ki şifalanmayı gerçekten istemelisiniz. “Olur mu öyle, kim istemez” demeyin, olduğunu çok gördüm. Zira ilahi düzende şifa, şifalanma vakti gelmeyene ve şifayı gerçekten istemeyene verilmez.
Bu yazıda içinize sinmeyen, aklınıza yatmayan bir şeyler varsa bilin ki inançlarınızı ve bakış açınızı değiştirme zamanı gelmiştir. Bu yazı, işte tam da bu yüzden karşınıza çıkmıştır hatta. Hayatta hiçbir şey nedensiz değildir! Şifa olsun, öyle de oldu.
Yürek dolusu sevgimle
Ebru Tolan Karahasanoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder