28 Mart 2015 Cumartesi

RUHSAL AYDINLANMA YOLUNDA ADIM ADIM

Ruhsal aydınlanma; birçok insanın ne yazık ki hala adını bile duymadığı bir yolun ifade ediliş şekli olabilir.

Bazılarının bıyık altından güldüğü çalışmaları kapsayabilir.

Kimileri için bildiğini ve kendi kendine karşıt fikirlerle mutlak ve kesin bir şekilde çürüttüğünü sandığı bir fikir olabilir.

Çok az insan içinse gerçek anlamıyla idrak edilmeye niyet edilmiş, bir kendini bulma yoludur.

Ne olduğundansa ne olmadığı çok daha kesindir!

Ruhsal aydınlanma bir akım değildir.

Günümüzün popüler söylemlerinden biri değildir.

Ticari çıkarlar uğruna çeşitli güçlerin itici etki yarattığı fırsatlardan hiç değildir.

Kısaca;

Kimi kendini bulmaya çıkar yola,
Kimi kendini bulup ışık olmaya...
Herkes ışık olmaz ama
Işık olanların yolundan gitmeyen kendini de bulamaz bu dünyada!

Öyleyse;

Ruhsal Aydınlanma Yolunda
1. Niyet etmek gerekir. 
Ama bu "bir de bunu deneyelim bakalım" şeklinde bir niyet kesinlikle değildir. “Kendimi anlamaya, yolumu öğrenmeye, farkındalıklarımı arttırmaya, aydınlanmaya, şifalanmaya niyet ediyorum, istiyorum” şeklinde kesin ve net bir niyet olmalıdır.

2. Teslimiyet duygusunu yürekte hissetmek gerekir.
Evrenin tüm pozitif güçlerine teslimiyet; onları almaya, hissetmeye ve faydalanmaya karşı bir teslimiyeti insanın taa içinde, yüreğinde hissetmesi gerekir.

3. İnanç gerektirir.
Evrensel gerçeklerin mutlakiyetine inanç gerekir. Bir başka deyişle, her ne oluyorsa evrensel gerçekliklerin altında bir anlamı ve yeri olduğunu kabul etmek, nedenleri anlayamasak da sadece kabul etmek gerekir ilk adımda.

4. Çaba göstermek gerekir.
Sürekli ve düzenli zaman ayırmak ve çalışmak gerekir. Bu çalışmaları daha çok bilgilenmek, daha çok nefes ve enerji çalışmak için diye düşünebilirsiniz. Yaşamak için yapmanız gereken ne varsa; yemek, uyumak gibi… ruhsal aydınlanma için de yapmanız gerekenler vardır.

5. Sabır göstermek gerekir.
İnançla, güvenle, sükunetle iyi olanı güzel olanı bekleyebilmek çok önemlidir. 3-5 denemeden sonra isyan etmek, vazgeçmek olmaz. Bu noktada “her ne oluyorsa en doğru zamanda oluyordur evrensel gerçeğine güven” çok büyük önem kazanır.

6. Hislerin farkında olmak gerekir.
Kendini fark etmek, kendini eleştirebilmek, kendini tarafsızca değerlendirebilmek çok önemlidir. Çünkü ancak o zaman insan tüm hayatı boyunca başına gelenlerin gerçek anlamlarını idrak etmeye başlar.

7.Değişimi kabullenmek ve değişmek gerekir.
Özellikle bağımlılıklardan, alışkanlıklardan arınmak, içgüdüsel diye ifade edilebilecek değişim isteklerini fark edebilmek ve uygulayabilmek gerekir. Kişinin bu yaşına kadar kabul ettiği doğruların evrensel gerçekliklerle bağdaşmayabileceğini kabul edip, değiştirmeyi kabullenmesi çok önemlidir.

8. Affetmek gerekir.
Önce kendini sonra tüm varlıkları! Ruhsal aydınlanmanın olmazsa olmazı; tüm yüklerden arınmak; kinden, nefretten, öfkeden, hırstan, hasetten, kibirden … arınmak ve affedebilmektir.

Yolunuz aydınlık, ruhunuz ışıl ışıl olsun.
Yürekten sevgimle hepinize ışık olsun.
Ebru Tolan Karahasanoğlu
İstanbul, 28 Mart 2015






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder