10 Haziran 2018 Pazar

GÖR VE HATIRLA


Bütün kapılar içten açılır bu boyutta ve tüm boyutlarda.
Yaratılmış olan her ne varsa bu dünyada, insan bilincinde olanla çıkmıştır ortaya kalbindeki niyetle birleştiği anda.
O niyet olmadıkça tüm idrakler verilse de insana değişim olmaz asla. Neden derseniz cevap basittir aslında; düzen bunu gerektirir bu dünyada.
Sanmayın ki tüm evren yapılanır aynı şartlarda ama bu dünya için gerçek budur şu anda.  Öyleyse devam etmek gerekir bu yolda çalışmaya, niyet edenlerle bu dünyada.
Çok yoğun tesirler alıyor olsanız da son zamanda siz niyet etmedikten sonra açılmaz o kapı ardına.  Ama bir kez istedikten sonra da kapanmaz bir daha.
Bilmem gereken ne varsa derseniz mesela, görmem gereken, anlamam gereken ne var acaba şu AN’da derseniz mesela, açılır bir kapı, bir kapı, bir kapı daha ama ne eksik ne fazla!
İşte bunu kabul ederseniz şimdi, şu anda, huzurla ilerlersiniz bu yolda, gereken hızda; ne yavaş, ne telaşla… Siz anlamasanız da ayarlanır tüm akış bütünün hayrına.  Tek ihtiyacınız nefesinizdir bu yolda, niyetinizin yanında.

Bir derin nefes al ve başla. Geç kaldım sanma. Ama artık oyalanma!

Hâlâ direniyorsa yüreğin korkularla, sal, tutma. Ne yanlış vardır bu yolda ne de fazla senin yüreğin sevgiyle çarptıkça.

Hâlâ direniyorsa zihnin dayatmalarla, safsatalarla, öğreti sandığın zorlamalarla, değiştir artık durma. Ne eksik vardır ne de fazla baktığında görüyorsan özün olanı Yaradan’dan yana.

Sizin coğrafyanızda yaşanan bu güzel günün gerçek mânâsını niyet edersen anlamaya cevap gelir karşına.
Ey insan, ışıktan gelirsin sen ışık olmaya, nur’unla var olmaya. Her ne varsa seni sen olmaktan alıkoyan bu hayatta sal onları toprak anaya, ister alnını koyduğunda toprağa, ister elini uzattığında ağaca, ister oturduğun yerde yüreğinden akanla… niyetin ne sen esas onu söyle tüm dünyaya.
Bir derin nefes al ve başla; yaradılışını hatırlamaya. Saf olandan yaratıldın sen ve gönderildin bu dünyaya. Sana katılan, karışan ne varsa, bu saflığı bozan ne varsa şimdi ayıkla ve geri dön aslına. Aslolan, özün olan, saf ve sonsuz sevgidir, gör ve hatırla. Gör ve hatırla. Gör ve hatırla. Artık durma, tüm kapılar içeriden açılır sizin dünyanızda. Aç kapını artık oyalanma. Sonsuz sevgimiz akıyor tüm insanlığa şimdi ve daima. Kalın sağlıcakla.
Bu yazı 10 Haziran 2018, Pazar günü saat 14.07 itibariyle F. Ebru Tolan Karahasanoğlu tarafından İstanbul’da kaleme alınmıştır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder