9 Aralık 2014 Salı

KES BAĞINI; AT YÜKÜNÜ!


Dünyada her temas bir bağ yaratır.
Düşünsenize sabah işe giderken sağınızdan bir araç sıkıştırdı sizi, sonra iş yerine girerken rakip elemana selam verdiniz almadı. Masanıza oturdunuz çaycı teyze soğuk çay bıraktı size, o zaten hep yapıyor bunu diye düşündünüz. Öğlen yemeğinizi geç getiren garson, para üstünü eksik veren büfe, çürük mandalinaları kakalayan pazarcı hep vardı zaten hayatınızda da o gün pek bir üst üste geldi sanki hepsi… Hoop her biri birer bağ…
Bir de yıllar içinde biriktirdikleriniz vardı; eski sevgilinizin kırıcı konuşmaları, haset komşunun didiklemeleri, 10 yıllık patronun aşağılamaları, annenizin kıyaslamaları, teyzenizin burun kıvırmaları, dost bildiğinizin hançeri, en güvendiğinizin aldatmacası; onlarda bağlarını salmışlardı zaten!
Küfeler dolusu nefret, acı, kızgınlık, hazımsızlık, haksızlık, tekmili birden bu hayatta!!! Küçüğü büyüğü, uzunu, kısası, kalını incesi bağlar, bağlar bağlar…
Ne bağı mı bunlar; negatif enerji bağları. Her düşüncenizin, her yaşadığınızın, her temasınızın geride bıraktığı tortular.
Aşk, mutluluk, başarı, güven …bunlar da var tabii hayatımızda ve onların da bağları. Ama içinde sevgi olan her bağ neyse ki sadece sevgi taşıyor bize ve sevgi götürüyor bizden, amacımız sadece sevgi bağları yaratabilmek zaten. Onlarla güçleniyoruz, onlarla “biz” oluyoruz zaten.
Ama diğer bağlar durduğu sürece, tonlarca ağırlığı onlarca halatla çekmeye ve ömür boyu taşımaya mahkum esirler gibiyiz adeta.
Nefret ettiğimiz, kızdığımız, affedemediğimiz her bir kişinin yükünü taşıyoruz omuzlarımızda, sırtımızda, başımızda, ayağımızda…
Affedemediğimiz sürece bağlı kalıyoruz o kişiye. Peki zararı kime; önce kendimize!
Bilin ki hepimiz Allah’ın sevgi dolu çocuklarıyız, hepimizin içinde zerre kadar da olsa affedebilen bir parça var ve affetme gücümüz de! Kullanın bu gücü, fark edin ve affedin. Bağınızı kesin ne kadar kalın, ne kadar eski, ne kadar uzun olursa olsun kesin atın ve hafifleyin.
Darayı boşaltınca yürümenin koşmaktan farksız olacağını göreceksiniz. Keyifle koştuğunuz, coştuğunuz nice günlere, yürek dolusu sevgimle.
Ebru Tolan Karahasanoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder